Training voor professionals die met het handboek willen werkenDSC_0053

In het najaar van 2015 organiseert TrotseZonenTrotseVaders een train-de-trainer voor professionals die met de methodiek en het handboek willen leren werken.

TrotseZonenTrotseVaders: Werken met vaders en zonen TrotseZonenTrotseVaders helpt vaders en zonen hun relatie te versterken. Betrokken vaderschap helpt problemen voorkomen en draagt bij aan het welzijn van de vaders zelf, de zonen, en hun gezinnen. TrotseZonenTrotseVaders verbindt vaders en zonen en laat hen reflecteren op hun rol als vader en zoon en als man en jongen, in hun relatie, in hun gezin en in de samenleving.

Handboek Van de methodiek TrotseZonenTrotseVaders is een uitgebreid handboek verschenen waarmee professionals in bijvoorbeeld hulpverlening en onderwijs kunnen bijdragen aan het versterken van de relatie tussen vaders en zonen. Het handboek is gratis beschikbaar voor wie het wil gebruiken, maar niet iedereen zal zo makkelijk de stap maken en zomaar in het diepe springen.

De methodiek De methodiek bestaat uit een serie van zes bijeenkomsten waarop de vaders en zonen samen werken aan zelfinzicht, inzicht in elkaar, en manieren om het contact te verbeteren. De bijeenkomsten bestaan uit een afwisseling van fysieke activiteiten, informatievoorziening en reflectie. TrotseZonenTrotseVaders is ontwikkeld in hulpverlening en onderwijs en tevens inzetbaar in gezinsondersteuning, jongerenwerk, welzijn, etcetera. TrotseZonenTrotseVaders is ontwikkeld als groepstraining en is daarnaast zeer geschikt voor individuele trajecten die voor vader en zoon op maat gemaakt worden.

De training In twee dagen leert de professional werken met de methodiek en deze toepassen in de eigen werksituatie. De eerste dag bestaat uit het aanleren en ervaren van de methodiek zelf, de tweede dag is een terugkomdag waarop het uitwisselen van eigen ervaringen met de methodiek centraal staat. In de tussentijd gaat de professional zelf met de methodiek aan de slag.

De deelnemers Deze training is geschikt voor hulpverleners en geïnteresseerden uit het onderwijs, welzijn, jongerenwerk, etcetera. TrotseZonenTrotseVaders is ontwikkeld voor alle professionals die met vaders en zonen (willen) werken. De methodiek is getest in onderwijs en jeugdhulpverlening en wordt momenteel nog steeds toegepast binnen Cardea in Leiden. In de training is plek voor 8 – 16 deelnemers.

Data Vrijdag 25 september en vrijdag 27 november

Tijd 10.00 – 16.00

Locatie Cardea, Gerrit van der Veenstraat 2, 2321 CD Leiden

Investering 750 Euro inclusief koffie/thee en lunch. Dit bedrag is inclusief 21% BTW.

Vroegboekkorting Bij aanmelding en betaling voor 1 juni 2015 krijg je 30% korting en betaal je slechts 525 Euro.

Bij aanmelding en betaling voor 1 juli 2015 krijg je 20% korting en betaal je slechts 600 Euro.

Bij aanmelding en betaling voor 1 augustus 2015 krijg je 10% korting en betaal je slechts 675 Euro.

Betalingsregeling We willen graag dat de train-de-trainer breed toegankelijk is. Neem alsjeblieft contact op als de betaling een probleem voor je oplevert en je toch graag mee wilt doen.

Interesse of vragen? Stuur dan een mail aan aanmelden@trotsezonentrotsevaders.nl.

Na aanmelding ontvangt u een factuur; na betaling van de factuur is uw aanmelding definitief.